сите категории

компанијата Вести

Ти си тука : Дома>Вести>компанијата Вести

11 нови производи на YUHUAN CNC Group го поминаа провинцискиот нов производ (нова технологија) Проценка, прифаќање и евалуација на резултатите

Време: 2023-12-25 Посети: 16

Од 28-ми до 29-ти ноември 2023 година, 11 нови производи на групацијата ЈУХУАН успешно ја поминаа провинциската проценка за прифаќање и евалуација на постигнувањата на нов производ (нова технологија).

11-те нови производи кои беа идентификувани и прифатени, 7 беа идентификувани како со меѓународно напредна севкупна технологија, а 2 од производите имаа одредени индивидуални технологии кои беа на меѓународно водечко ниво; 4 беа оценети дека поседуваат целокупна технологија која беше на домашно водечко ниво.

Меѓу 11-те нови производи што беа идентификувани, прифатени и оценети, 7 беа соработувани од YUHUAN CNC Machine Tool Co., Ltd. и Универзитетот Хунан, по 1 беше соработуван од Hunan YUHAUAN Intelligent Equipment Co., Ltd., Hunan University и Foshan University за наука и технологија, и Hunan Yuhuan Precision Co., Ltd. Manufacturing Co., Ltd. соработува со Универзитетот Хунан 2 пати. Сите 11 нови производи успешно ја поминаа идентификацијата, прифаќањето и евалуацијата на резултатите на новиот производ (нова технологија), организирана и организирана од Здружението на машинската индустрија на Хунан.

Експертите кои учествуваат на состанокот за евалуација на новата технологија и прифаќањето на новиот производ се сите добро познати експерти во индустријата. Експертската комисија ги разгледа релевантните материјали, ги слушаше извештаите, ги прегледа производствените локации и опремата, гледаше видеа од реалните апликации на производи и спроведе прашања и дискусии за да ги оцени иновациите, напредокот, зрелоста, правата на интелектуална сопственост, економските и социјалните придобивки од технологијата на производите. Техничкото ниво на новиот производ беше сеопфатно и објективно оценето од девет аспекти, вклучително, пазарна примена, технички ризик, пазарен ризик и ризик од политиката, а беа изнесени вредни предлози и мислења.

1

2

3

„YHMGK1720 прецизна CNC мултифункционална цилиндрична мелница“, „YHDM580H прецизна CNC вертикална мелница со двоен крај“, „YH2M84120 со голема брзина двострана прецизна мелница“, „YH2MG8182 вертикална високо-брзинска мелница заедно развиена од Yuhuan CNC Ко., Ltd. и Универзитетот Хунан Целокупната технологија на четирите нови производи, вклучително и „Прецизно мелење и Машина за полирање" го достигна меѓународното напредно ниво. Меѓу нив, "YHMGK1720 Precision CNC Multi-function Cylindrical Grinder" има технологија за мелење со повеќе процеси со сложено мелење со преклопна глава со двојно мелење за инготи од силициум карбид што е на водечко меѓународно ниво; Целокупната технологија на "YHM7445 вертикална еднострана мелница" го достигна домашното водечко ниво меѓу слична опрема, целокупната технологија на "YH2M45230 поладна мелница" и "YH08WMB240 производствена линија за мелење стаклени рабови" го достигна домашното водечко ниво.

567Како водечко претпријатие во индустријата за машински алати во Хунан, Yuhuan CNC користи технолошки иновации како средство за придржување кон развојниот пат на „специјализација, специјализација и иновација“, продолжи да ги подобрува конкурентните предности на индустријата за машински алати на Хунан дома и во странство, и подобро да ги задоволат потребите на пазарот на апликации. Откако горенаведените производи ќе бидат пуштени на пазарот, тие дополнително ќе ја подобрат конкурентноста на компанијата во областа на потрошувачка електроника, автоделови, нови материјали и други интелигентни производствени и нови енергетски полиња.4